Perspektywy ico

JESTEŚMY W GRONIE NAJLEPSZYCH LICEÓW W WOJEWÓDZTWIE PODLASKIM

SREBRNA SZKOŁA 2018, 2019, 2020, 2022, 2024

 

LidkaTematyką wiodącą tegorocznej,  XXVI edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu,  było   " Żywienie w profilaktyce chorób układu krążenia  " – zagadnienie niezwykle ważne we współczesnym świecie. W I etapie (eliminacjach szkolnych) uczestniczyło aż 6246 uczniów z 362 szkół ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych zaś do zawodów II stopnia (etap okręgowy) zakwalifikowało się 622 uczniów z 324 szkół w całej Polsce. Z każdej szkoły mogło zakwalifikować się tylko dwóch uczniów o najwyższych wynikach etapu szkolnego. Naszą szkołę na etapie okręgowym reprezentowali Marcin Szpak i Lidia Romańczuk, która  uzyskała kwalifikacje do etapu centralnego.

Dnia 3 marca 2022 odbył się etap centralny w którym do testu przystąpiło 104 uczniów z całej Polski. Lidia uzyskała świetny wynik w teście centralnym i została finalistką tegorocznej Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu !

Gratulacje.

Serdecznie dziękuje wszystkim uczestnikom tegorocznych  działań Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu.

Zapraszam do udziału w kolejnej edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu  i poznawania tajników biologii żywienia.

Opiekun merytoryczny olimpiady  - Alina  Plis

Back to top